Arctic-Sea Super Omega-3
мастни киселини Омега от Forever Living Arctic-Sea Super Omega-3
Хранителна добавка „Арктическо море“
Код: 039
60 гел-капсули
Препоръчителна клиентска цена: 58,76 лв.
Омега-3 представляват незаменими полиненаситени мастни киселини, които откриваме в сьомгата и другите морски храни. Омега-9 са ненаситени мастни киселини от растителни източници. Всяка капсула съдържа 225 мг EPA и 150 мг DHA и олеинова киселина.

ОПИСАНИЕ И СВОЙСТВА
Мастните киселини са една от основните хранителни съставки за здра¬вословното функциониране на организма. Те изпълняват няколко функции, сред които е изграждането на по-голямата част от защитната обвивка или мембрана около всяка наша клетка. В организма са основен градивен материал на телесните мазнини, необходими в определени количества за защита на вътрешните органи и запазване на телесната температура. Не всички мастни киселини обаче са еднакво полезни.

Научните открития свързват консумацията на наситени мастни киселини, съдържащи се предимно в животинската мазнина, със завишени нива на холестерол в кръвта и по-високо предразположение към инфаркт, докато за ненаситените видове, предимно намиращи се в растителните мазнини, се твърди, че имат обратния ефект.

Проучвания, проведени през последните 10 години показват, че ескимосите и японските рибари страдат значително по-рядко от сърдечни заболявания и други болести, включително диабет, високо кръвно налягане и много видове рак, разпространени в западните страни.

Именно тези хранителни съставки са наречени Омега-3 – група поли-ненаситени мастни киселини. Те са крайно необходими, тъй като не могат да се произвеждат от организма и трябва да се набавят чрез храната. Два от най-важните са наречени ЕПА (ейкосапентапеларгонова киселина) и ДХА (докосахексапеларгонова киселина) и не само намаляват риска от сърдечни заболявания, но и осъществяват известна защита, като допринасят за чистотата на артериите.

Други изследвания през последните 30 години също установяват, че останалите ненаситени мастни киселини, заедно известни като Омега-9, са предпочитан диетичен заместител на наситените животински мазнини поради способността им да намаляват нивото на холестерола.

Комбинирайки Омега-3 и Омега-9, ние предлагаме безопасна и балансирана хранителна добавка, регулираща нивото на холестерол и триглицериди в кръвта.
Благотворното влияние на ЕПА и ДХА не се ограничава единствено до кръвообращението. Те са полезни при артрит, проблеми с очите, отслабване на мускулите, кожни проблеми, изтръпване на ръцете и краката и промени в поведението.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА УПОТРЕБА
За възрастни: една или две капсули по време на хранене, три пъти на ден. Капсулите могат да се отворят и съдържанието им да бъде нанесено с лек масаж върху кожата от вътрешната страна на китката или от вътрешната страна на бедрото.

ОСНОВНИ ХАРАКТЕРИСТИКИ
• Източник на полезни поли-ненаситени мастни киселини Омега-3 и Омега-9.
• Мастните киселини Омега-3 могат да допринесат за добро кръвообращение.
• Помагат за поддържане функцията на ставите.
• Не съдържа живак.

За въпроси и контакти

Forever Living Products - Arctic-Sea Super Omega-3 - Мастни киселини с морски и растителен произход от Форевър Ливинг