Forever Ginkgo Plus
Гинко билоба – билки за мисълта Forever Ginkgo Plus
Хранителна добавка с гинко билоба
Код: 063
60 таблетки
Препоръчителна клиентска цена: 60,33 лв.
Гинко билоба – легендарната билка за тонизиране на мисълта. Гинко подобрява кръвообращението в мозъка, помага при слаба памет и умствена умора, подобрява настроението, съсредоточаването, обмяната на веществата и повишава енергията.
Счита се, че гинко билоба е най-старото оцеляло дърво, като видът датира от стотици хиляди години. Оттук и името, с което е известно – „дърво-вкаменелост“. То живее много дълго, често над 1000 г., поради способността си да се приспособява към най-разнообразна околна среда. Изключително устойчиво е на нападенията на насекоми и гъби. В Азия се употребява заради лечебните си свойства от над пет хиляди години насам. Значително се подобрява кръвообращението в мозъка и опитите с гинко показват положителни резултати в случаи на слаба деменция и болест на Алцхаймер – подобрява се паметта, настроението и концентрацията. Тези полезни свойства са основната причина растението гинко да се свързва с възстановяването на прекарали мозъчен удар. Гинко има благотворно въздействие не само при хора, страдащи от заболявания на мозъка.
Според изследванията при здрави хора, то повишава концентрацията, паметта и умствената дейност. Лошото кръвообращение в ръцете и краката може да доведе до развитие на перниони и болест на Рейно, затова гинко представлява интерес и за страдащите от тези заболявания.
Сред останалите полезни свойства на гинкото са: подобряване на симптомите при състояния, които на пръв поглед са коренно различни, като астма (поради отпускащото въздействие върху бронхиалните мускули) и шум в ушите.
Китайците използват рейши-гъби , за да усилят множество функции на тялото - подобрява обмяната на веществата и кръвообращението, като подпомага обмена на кислород и течности в тялото.
Шисандрата съдържа вещества, наречени лигнани, за които се смята, че допринасят за възстановяване на тъканта на черния дроб, увредена от вирусен хепатит и алкохол, може да повишава издръжливостта, да дава сила и да намалява чувството за умора.
За китайците сушеното на слънце фо-ти е една от най-важните билки против стареене и намира широко приложение в тонизиращите рецепти.
Сама по себе си всяка от съставките има внушителна репутация и би било трудно да се намери по-добър квартет от билки, способни да се допълват както взаимно, така и с другите вещества във „Форевър гинко плюс“ – ето ви „храна за мисълта“!

За въпроси и контакти

Forever Living Products - Гинко билоба – билка за тонизиране на мисълта от Форевър Ливинг